De eeuwige struggle tussen werk en gezin.

Nu speelt het ook weer tijdens de vakantie… Ik ben moeder en ik heb een bedrijf. Ik heb werk en ik heb een gezin. Als moeder worden er door de maatschappij dingen op je gelegd en daarnaast leg je jezelf dingen op.

Als HSP ouder voel je nog meer de behoeften van je kind, of de ander, alleen JIJ bent hierbinnen ook heel belangrijk en hebt een stem.

Ik heb hele leuke kinderen en ik vind het ook heerlijk om dingen met ze te doen, alleen ik mag/moet natuurlijk ook werken. Ook al heb ik zogenaamd mijn eigen tijdsindeling. Ik schrijf bewust zogenaamd, want ik heb ook afspraken en zaken die doorgaan.

Afgelopen maandag hebben we gezellig met zijn drieën onder een dekentje films gekeken en gisteren en vandaag ben ik aan het werk. Morgen gaan we weer iets gezamenlijks doen en vrijdagmiddag ga ik iets voor mijzelf doen. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk en geeft het overzicht en rust. Voorheen kon het weleens zijn dat ik met de kinderen iets deed, maar mijn hoofd was er dan niet bij. Dit werkt ook niet, kan ik je vertellen.

Ik hoor deze vraag/worsteling ook geregeld in mijn praktijk.

Nu ben ik even benieuwd: Hoe is het voor jou?

Werk
Moeder

Het is dus heel belangrijk om jezelf bewust te zijn van de rollen die je hebt en wat je wanneer doet.
Oprechte aandacht met datgene wat je doet!!